Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuws en aanbiedingen als eerste!

Finlaggan whisky

Finlaggan is gelegen aan Loch Finlaggan op het eiland Islay. De single malts die worden geproduceerd door The Vintage Whisky Company zijn vernoemd naar het kasteel. Ze houden ook wat ze aan hun mout toevoegen een geheim dat maar weinig mensen weten. Niet veel mensen weten waar deze mouten werden gedistilleerd, maar op het eiland Islay zijn er acht distilleerderijen, en ze produceerden allemaal uitstekende mouten met verschillende smaken.

Finlaggan is een van de best bewaarde geheimen op het eiland Islay . De distilleerderij die deze whisky produceert, doet er heel discreet over. Het karakter van deze uitzonderlijke whisky doet denken aan de distilleerderij Lagavulin . Het Finlaggan-kasteel (nu in ruïnes) was de residentie van de "Lord of the Isles", die in die tijd Schotland domineerde.

De man die een bedrijf begon om Finlaggan-whisky te "produceren" (ook verkocht als Ileach-whisky) was voorheen in dienst van een van de Islay-distilleerderijen. Hij koopt productie van WHICHEVER van de Islay-distilleerderijen biedt de beste deal op het moment van aankoop. Dit betekent dat volgende flessen soms niet altijd dezelfde whisky bevatten als een vorige botteling (aangezien deze als single malt wordt verkocht, worden ze niet met elkaar gemengd)!

De meeste Finlaggan komt echter van Coal Ila en Lagavulin, maar soms ook van Laphroaig ...
Dit bevestigt dus de verschillende smaken en verklaart waarom het zo'n geheim is in de whisky-industrie. Het is inderdaad in zekere zin een teleurstelling dat Finlaggan een puur commercieel product lijkt te zijn. Het resultaat is een goede single malt voor een lage prijs, het probleem is dat je nooit zeker weet welke single malt er in je fles zit .

Finlaggan Old Reserve komt van slechts één distilleerderij en één distilleerderij. Het is een volledig consistent product, het enige dat verandert, is de datum van distillatie van jaar tot jaar.