Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuws en aanbiedingen als eerste!

Whisky Blog

Wat is de beste kernrelease whisky?

We hebben wel veel opties. Goede oude betrouwbare opties. De releases van het kernassortiment die er dag in dag uit zijn, de vertrouwde vrienden die we altijd kunnen vinden in onze favoriete trefpunten. Klinkt als de perfecte balans, niet? Het beperkte en zeldzame naast het altijd betrouwbare. Nou, er is misschien een klein probleem. In de roep om beperkte releases en steeds veranderende batches, lijkt de kunst om iets voor het kernassortiment te maken achtergebleven, en het zet je aan het denken - wat was de laatste geweldige whisky met kernrelease?

Lees meer »

Vat types

Deze foto is genomen bij Springbank in Campbeltown. Waar ze een aantal vattypes en inhoud ten toon stellen.

Lees meer »

De historie van Old Perth blended whisky

De Schotse stad Perth was ooit de blending hoofdstad van de wereld. Toen whisky-bottelaars de afgelopen eeuw wegtrokken op zoek naar minder landelijke omgevingen, werd de stad Perth langzaamaan de vergeten whiskystad.

Lees meer »

SINGLETON OF GLEN ORD 38 YEAR OLD

Het Singleton-assortiment single malt-whisky's is over de hele wereld verkrijgbaar, maar wordt vaak verkeerd begrepen. Met de recente komst van de Singleton of Glen Ord 38 Year Old bij The Whisky Exchange, dachten ze dat ze het moesten opsplitsen en uitleggen hoe het allemaal in elkaar past. 

Lees meer »